Βάζετε την οδοντόβουρτσα σας πριν βουρτσίζετε τα δόντια σας;

- Mar 12, 2019-

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι βουρτσίζουν τα δόντια τους, βρεγνύουν συνήθως την οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια πιέζουν την οδοντόκρεμα. Ωστόσο, μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι οδοντόβουρτσες μπορούν να καθαρίσουν τα δόντια χωρίς να στάζουν. Λοιπόν, τι χρειάζεται να κάνετε πριν βουρτσίζετε τα δόντια σας;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το νερό πριν από το βούρτσισμα είναι εύκολο να κάνει τη φούσκα των οδοντόκρεμας, φαίνεται ότι το δόντι μπορεί να βουρτσιστεί καθαρότερο, αλλά στην πραγματικότητα πολύ αφρός είναι πιο πιθανό να κάνει τους ανθρώπους να έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος που καλύπτεται από τον αφρό έχει βουρτσιστεί, αγνοώντας έτσι Προσεκτικά βουρτσίστε το χάσμα μεταξύ κάθε δοντιού.

Ο σωστός τρόπος είναι ότι η οδοντόβουρτσα δεν χρειάζεται να πνιγεί, απλώς πιέστε την οδοντόκρεμα και βουρτσίστε αργά τα δόντια στο στόμα, έτσι ώστε το βαθμιαία εκκρινόμενο σάλιο να διεισδύει στην οδοντόκρεμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα του καθαρισμού των δοντιών.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το τρίψιμο του νερού πριν το βούρτσισμα των δοντιών θα κάνει την οδοντόβουρτσα στεγνή και σκληρή, οπότε το άμεσο βούρτσισμα θα βλάψει την υγεία των ούλων. Μακροπρόθεσμα, δεν αξίζει την απώλεια της ουλίτιδας. Για αυτά τα δύο επιχειρήματα, ο Jin Ming, αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Οδοντιατρικής, το Πρώτο Συνδεδεμένο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Tsinghua, επεσήμανε ότι είναι πιο κατάλληλο να διεισδύσει πρώτα η οδοντόβουρτσα και στη συνέχεια να βουρτσίζει τα δόντια.

Οι άνθρωποι πρέπει επίσης να δώσουν προσοχή στη σκληρότητα της οδοντόβουρτσας, όπως οι ασθενείς με περιοδοντική νόσο πρέπει να επιλέξουν μια μαλακή οδοντόβουρτσα, η οποία είναι ευνοϊκό για τον καθαρισμό της περιοδοντικής ζώνης. Οι άνθρωποι χωρίς περιοδοντική νόσο μπορούν να επιλέξουν μια οδοντόβουρτσα με μέτρια σκληρότητα και μικρή κεφαλή βούρτσας. Οι οδοντόβουρτσες δεν συνιστώνται για πολύ καιρό, διαφορετικά οι τρίχες τείνουν να συσσωρεύουν βακτήρια, κάτι που είναι επιζήμιο για την υγεία του στόματος.

Στην πραγματικότητα, για να καθαρίσετε τα δόντια σας, μάθετε τον σωστό τρόπο να βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι το κλειδί. Ο καλύτερος τρόπος για να βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι να αφήσετε την κεφαλή της βούρτσας να γέρνει 45 μοίρες στα ούλα και να κάνετε μασάζ με κυκλική κίνηση. Αυτή η μέθοδος μπορεί να καθαρίσει προσεκτικά τα δόντια και τα ούλα σε πολλαπλές γωνίες. Επιπλέον, συνιστάται να χρησιμοποιείτε το νήμα για να καθαρίσετε τη βρωμιά στα δόντια που είναι δύσκολο να βουρτσιστεί μετά το βούρτσισμα.

Επιπλέον, η αποθήκευση της οδοντόβουρτσας είναι επίσης πολύ ιδιαίτερη. Πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να βάλουν το κεφάλι της οδοντόβουρτσας κάτω στο κύπελλο αφού βουρτσίσουν τα δόντια τους. Αυτό είναι λάθος, έτσι ώστε η οδοντόβουρτσα δεν είναι εύκολο να στεγνώσει και τα μικρόβια. Είναι σωστό να τοποθετήσετε την κεφαλή της βούρτσας προς τα επάνω.