Πώς τα παιδιά ηλικίας 3 ετών επιλέγουν οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα;

- Mar 19, 2019-

Το βούρτσισμα είναι μια σημαντική μέθοδος αυτο-φροντίδας για την απομάκρυνση της πλάκας και για τον καθαρισμό του αέρα.

Η εκκαθάριση της πλάκας πρέπει να ξεκινά με το πρώτο φυλλοβόλο δόντι. Μετά το θηλασμό ή τη σίτιση, οι γονείς θα πρέπει να βάλουν γάζα στα δάχτυλά τους και να τρίβουν απαλά τα δόντια και τον ιστό των ούλων του παιδιού. Καθώς τα φυλλοβόλα δόντια ξεσπούν σταδιακά, οι γονείς μπορούν να βουρτσίσουν τα δόντια τους και να καλλιεργήσουν το ενδιαφέρον τους για το βούρτσισμα των δοντιών τους. Καθώς μεγαλώνει το παιδί, μπορεί να κυριαρχήσει σταδιακά τη σωστή μέθοδο βουρτσίσματος των δοντιών του με τη βοήθεια και την εποπτεία των γονέων. Ο αριθμός του βουρτσίσματος είναι μία φορά το πρωί και το βράδυ. Οι γονείς πρέπει να επιλέξουν ένα μαλακό δόντι, μια κοντή τρίχες και μια οδοντόβουρτσα που είναι κατάλληλη για το μέγεθος του στόματος του παιδιού. Αυτό όχι μόνο θα βοηθήσει στον καθαρισμό των δοντιών και του περιοδοντικού ιστού, αλλά και θα διευκολύνει τη λειτουργία του παιδιού. Δεν συνιστάται η χρήση οδοντόπαστας για βούρτσισμα μωρών. Χρησιμοποιήστε νερό.

Η οδοντόπαστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μικρά παιδιά, αλλά παιδιά αυτής της ηλικίας μπορεί να καταπιούν μέρος της οδοντόκρεμας, που μπορεί να οδηγήσει σε φθορίωση μακροπρόθεσμα. Τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών πρέπει να χρησιμοποιούν οδοντόκρεμα φθορίου υπό γονική επίβλεψη και καθοδήγηση. Το μέγεθος της οδοντόπαστας μπορεί να είναι.

Όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας, μην το βουρτσίζετε μόνο οριζόντια. Αν και η βούρτσα είναι ομαλή, δεν μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά τα βακτηρίδια. Θα πρέπει να μετακινήσετε την οδοντόβουρτσα προς την κατεύθυνση των άνω και κάτω παπουτσιών. Βουρτσίστε το εξωτερικό, βουρτσίστε το στην πλευρά που δαγκώνει το φαγητό και τελικά βουρτσίστε το εσωτερικό του δοντιού. Κάθε κομμάτι δοντιών πρέπει να βουρτσίζεται 8 έως 10 φορές επανειλημμένα και η όλη διαδικασία βουρτσίσματος να είναι τουλάχιστον 3 λεπτά. Όταν τα δόντια είναι δύσκολο να καθαριστούν, μπορείτε να τοποθετήσετε την πλευρά των τριχών στις γόμμες και στη συνέχεια γυρίστε τη στέψη προς τη στέψη σε 45 μοίρες. Κάθε τμήμα δοντιού θα πρέπει να βουρτσίζεται 8 έως 10 φορές.