Σας προτείνω να αλλάζετε συχνά την οδοντόβουρτσα σας.

- Mar 10, 2019-

Η οδοντόβουρτσα είναι εργαλείο στοματικής υγιεινής που δεν μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή, αλλά δεν καταλαβαίνουν όλοι τη διατήρηση των οδοντόβουρτσων. Μερικοί άνθρωποι δεν αλλάζουν τις οδοντόβουρτσες τους για μερικά χρόνια. Μερικοί άνθρωποι βάζουν τις οδοντόβουρτσες τους σε ένα κλειστό κουτί οδοντόβουρτσας μετά το βούρτσισμα των δοντιών τους. Υπάρχουν ακόμη δύο ή τρία άτομα που μοιράζονται μια οδοντόβουρτσα. Αυτές οι μέθοδοι χρήσης μιας οδοντόβουρτσας δεν μπορούν μόνο να καθαρίσουν το στόμα, αλλά να γίνουν πηγή βακτηρίων από του στόματος.

Ο κατασκευαστής οδοντόβουρτσας συνιστά την αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας κάθε τρεις μήνες για να κάνει την κοιλότητα καθαρή και να φορέσει λιγότερο. Όσον αφορά την οδοντόβουρτσα, υπάρχει ένα άλλο ρητό που αναφέρεται συχνά: «Θα το αλλάξω μία φορά σε τρεις μήνες». Η δήλωση αυτή βασίζεται στο γεγονός ότι μετά από μια περίοδο χρήσης, οι τρίχες κουλουριασθούν και καταστραφούν και η ικανότητα καθαρισμού τέτοιων παλιών οδοντόβουρτρων επιδεινώνεται και η υγεία και η υγιεινή των δοντιών δεν προστατεύονται καλά. Η προθεσμία των τριών μηνών βασίζεται στη βλάβη των οδοντόβουρτσων των περισσότερων ανθρώπων.

Η επιλογή των τριχών οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι μέτρια ή ελαφρώς απαλή. Αλλά να είστε προσεκτικοί, πολύ μαλακές τρίχες δεν είναι εύκολο να βουρτσίζετε. Οι τρίχες είναι κατά βάση κατασκευασμένες από νάιλον σύρμα. Μπορεί να χωριστεί σε δύο είδη - συνηθισμένο μετάξι και μετάξι DuPont. Το μετάξι DuPont έχει καλή ελαστικότητα και δεν είναι εύκολο να χυθεί. Το λείανση είναι επίσης σημαντικό. Αφού τεθούν οι τρίχες, αν δεν εξομαλυνθούν, μπορούν εύκολα να καταστραφούν από πολύ αιχμηρές. Μια βουρτσισμένη οδοντόβουρτσα με στρογγυλεμένες τρίχες εμποδίζει αυτή τη ζημιά και προστατεύει τα ούλα.

Σημείωση: Πλύνετε την οδοντόβουρτσα προσεκτικά μετά από κάθε χρήση και αφαιρέστε την υγρασία όσο το δυνατόν περισσότερο. Τοποθετήστε το κεφάλι της οδοντόβουρτσας στο κύπελλο του στόματος ή τοποθετήστε το σε ένα μέρος όπου υπάρχει ηλιακό φως, ώστε να είναι στεγνό και αποστειρωμένο.