Ποια οδοντόβουρτσα είναι σωστή για εσάς;

- Mar 15, 2019-

Μην επιλέγετε μόνο τα μαλακά μαλλιά της οδοντόβουρτσας, η σκληρότητα είναι μέτρια και η μικρή κεφαλή βούρτσας είναι πιο κατάλληλη για εμάς.

Σήμερα, υπάρχουν όλο και περισσότερα είδη οδοντόβουρτσων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το ηλεκτρικό, το μασάζ και η λεύκανση είναι εκθαμβωτικά. Κάθε οδοντόβουρτσα διαφημίζεται ως έχει μοναδικό αποτέλεσμα. Έτσι ποια οδοντόβουρτσα είναι καλύτερο για σας;

Προς το παρόν, οι άνθρωποι επιλέγουν μια οδοντόβουρτσα έχει μια παρανόηση, πιστεύουν ότι το μαλακότερο υλικό οδοντόβουρτσα, το καλύτερο, έτσι δεν είναι εύκολο να βλάψει τα ούλα. Στην πραγματικότητα, η ισχύς δεν είναι καλή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Η βούρτσα είναι πολύ ελαφριά και τα υπολείμματα τροφίμων και τα βακτηρίδια στο στόμα δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Εάν η δύναμη είναι πολύ μεγάλη, τα ούλα θα υποστούν βλάβη και η ζωή της οδοντόβουρτσας θα μειωθεί. Τα περισσότερα από τα ούλα τραυματίζονται επειδή η οδοντόβουρτσα έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και το σχήμα γίνεται ακανόνιστο, έτσι ώστε να είναι εύκολο να τρυπηθούν τα ούλα. Οι μαλακές βούρτσες είναι πιο επιρρεπείς σε παραμόρφωση, επομένως συνιστάται να μην επιλέγετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακή τρίχα γιατί τα ούλα μας δεν είναι τόσο ευαίσθητα. Γενικά, είναι πιο κατάλληλο να επιλέξετε μια οδοντόβουρτσα με μέση σκληρότητα και μια μικρή κεφαλή βούρτσας. Η κεφαλή της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι φαρδιά και στενή: οι ενήλικες γενικά δεν υπερβαίνουν τις 4 στήλες, τα παιδιά δεν υπερβαίνουν τις 3 στήλες τρίχας. μέτριο μήκος: γενικά καλύπτει 2-3 δόντια. Πρόσωπο, εύκολο να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Επιπλέον, ο χειρισμός της οδοντόβουρτσας είναι επίσης σημαντικός. Αφού κόψετε τις τρίχες, αν δεν εξομαλυνθούν, είναι εύκολο να βλάψετε το στόμα επειδή είναι πολύ απότομη.

Θεωρητικά, η ιατρική κοινότητα δεν έχει διεξαγάγει στατιστικές και έρευνες σχετικά με την αποστείρωση των οδοντόβουρτσων και την προστασία των δοντιών, αλλά όσο γίνεται σωστή η μέθοδος του βουρτσίσματος, ο σκοπός του καθαρισμού του στόματος μπορεί να επιτευχθεί. Το βούρτσισμα γίνεται γενικά με τη μέθοδο της κάθετης βούρτσας, δηλαδή όταν το βούρτσισμα του εσωτερικού και του εξωτερικού των δοντιών, οι τρίχες και ο μακρύς άξονας των δοντιών είναι παράλληλοι, οι τρίχες κατευθύνονται στα ούλα, ασκείται πίεση και τα δόντια περιστρέφονται προς την κατεύθυνση των δοντιών. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια, η βούρτσα βουρτσίζεται από πάνω προς τα κάτω. Βουρτσίστε από κάτω προς τα πάνω. Κατά το βούρτσισμα της αποφρακτικής επιφάνειας του δοντιού μπορεί να καθαριστεί προσεκτικά με τη μέθοδο οριζόντιας και σύντομης βούρτσας και να εφαρμοστεί μια ορισμένη πίεση έτσι ώστε το άκρο κορυφής της οδοντόβουρτσας να μπορεί να εισέλθει στο διάκενο της κοιλότητας και του αυλακιού της επιπλέουσας επιφάνειας και κινούνται οριζόντια προς την κατεύθυνση της οδοντικής αψίδας.