Πόσο συχνά αλλάζει η οδοντόβουρτσα; Πραγματικά χρειάζεστε 3 μήνες για να αλλάξετε;

- Apr 17, 2019-

Όλοι γνωρίζουν ότι οι οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Βασικά, πρέπει να αλλάξουν μία φορά κάθε άλλη φορά. Πολλοί άνθρωποι θα τις αλλάξουν σύμφωνα με τους τρεις μήνες που γράφονται στην οδοντόβουρτσα. Είναι η οδοντόβουρτσα πραγματικά να αλλάξει μία φορά σε τρεις μήνες; Υπάρχει μια σειρά κανόνων που δεν είναι τόσο άκαμπτοι;

1. Όταν η απόσταση ανάμεσα στις τρίχες οδοντόβουρτσας γίνεται μεγαλύτερη

Συνήθως, οι τρίχες διατάσσονται σε πυκνή διάταξη. Αν η απόσταση μεταξύ των τριχών είναι σημαντικά διευρυμένη, η βρωμιά είναι πιο πιθανό να εγκαταλείψει τη ρίζα της οδοντόβουρτσας και είναι καλύτερα να την αντικαταστήσετε με μια νέα.

Επιπλέον, η οδοντόβουρτσα θα πρέπει να διατηρείται σε συνηθισμένες ώρες. Μετά το βούρτσισμα των δοντιών, η οδοντόκρεμα και η βρωμιά στην οδοντόβουρτσα πρέπει να καθαριστούν καλά. Μετά τη χρήση, η κεφαλή της βούρτσας πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο. Η διατήρηση της ξηρότητας βοηθά στη μείωση των βακτηριδίων. Η θέση της οδοντόβουρτσας θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν στεγνή, καθώς το υγρό περιβάλλον ευνοεί περισσότερο την ταχεία διάδοση μικροοργανισμών.

2, το χρώμα της ρίζας της οδοντόβουρτσας γίνεται πιο σκούρο

Η βρωμιά στη ρίζα της βούρτσας συσσωρεύεται αργά, η οποία είναι μία από τις αιτίες της ανάπτυξης βακτηριδίων. Ακόμα και αν καθαριστεί μετά από κάθε χρήση, δεν μπορεί να αποτραπεί πλήρως. Επομένως, όταν το χρώμα ρίζας της οδοντόβουρτσας έχει βρεθεί σκοτεινό, είναι ένα σήμα ότι η βρωμιά συσσωρεύεται περισσότερο και θα πρέπει να αντικατασταθεί εγκαίρως. .

3, η άκρη της οδοντόβουρτσας είναι μαλακή και κατέρρευσε

Μόλις διαπιστωθεί ότι οι περισσότερες από τις άκρες των τριχών έχουν μαλακή κατάρρευση, η φθορά είναι μεγάλη και τα δόντια δεν καθαρίζονται σωστά και πρέπει να αντικατασταθούν.

Συνιστάται η οδοντόβουρτσα να μην χρησιμοποιείται για περισσότερο από 3 μήνες, αλλά ποικίλλει από άτομο σε άτομο. Για παράδειγμα, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ισχυρότερη δύναμη όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους. Σε λιγότερο από 3 μήνες, οι τρίχες της οδοντόβουρτσας κάμπτονται και παραμορφώνονται, οπότε θα πρέπει να αντικατασταθούν έγκαιρα. Το καθαριστικό αποτέλεσμα της οδοντόβουρτσας που κάμπτεται και παραμορφώνεται από τις τρίχες μειώνεται σημαντικά. Ταυτόχρονα, είναι εύκολο να προκαλέσει βλάβη στα δόντια, τα ούλα και τα παρόμοια.

IMG_5224(001)