Πώς να επιλέξετε μια οδοντόβουρτσα, επιλέξτε τα μαλακά μαλλιά, τα μεσαία μαλλιά, τα σκληρά μαλλιά;

- Apr 12, 2019-

Κατά τις καθημερινές αγορές στο σούπερ μάρκετ, είναι ο καθημερινός μετρητής γεμάτος οδοντόβουρτσες προκαλώντας πανικό; Πάσχουν από το να γνωρίζουν πώς να αγοράζουν μια οδοντόβουρτσα για μια οικογένεια, και έτσι πάσχουν από "σύνδρομο διαταραχή της οδοντόβουρτσας επιλογή"; Πράγματι, υπάρχουν πολλές επιλογές για την επιλογή της οδοντόβουρτσας. Οι παρακάτω αρχές μπορούν να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την οδοντόβουρτσα σας εύκολα.

Η επιλογή της κεφαλής της βούρτσας μπορεί να είναι κατάλληλα μικρή

Όταν αγοράζετε μια οδοντόβουρτσα, πρέπει πρώτα να εξετάσετε το μέγεθος της κεφαλής της βούρτσας. Συνιστάται να επιλέξετε μικρότερη κεφαλή βουρτσίσματος και η οδοντόβουρτσα του παιδιού θα πρέπει να είναι μικρότερη. Αυτό συμβαίνει επειδή ο χώρος στην οπίσθια περιοχή του στόματος είναι μικρός και είναι δύσκολο για την μεγάλη οδοντόβουρτσα της κεφαλής βούρτσας να εισέλθει στην οπίσθια μοριακή περιοχή και η περιοχή γίνεται νεκρή γωνία.

Όταν οι οδοντίατροι θεραπεύουν τους ασθενείς, πάντοτε βρίσκουν ότι όσο χαμηλότερος είναι ο βαθμός καθαριότητας των δοντιών, τόσο πιο μαλακή βρωμιά, πλάκα και ταρτάρ από άλλες περιοχές. Η οδοντόβουρτσα της κεφαλής της βούρτσας μπορεί να περιστραφεί με ευελιξία στο στόμα για να φθάσει σε διάφορα μέρη του δοντιού και δεν είναι εύκολο να αφήσετε μια γωνιά υγιεινής.

Φυσικά, το συγκεκριμένο μέγεθος του κεφαλιού βούρτσας επίσης διαφέρει από άτομο σε άτομο και δεν μπορεί να επιδιωχθεί τυφλά. Πρέπει να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως το μέγεθος του στόματος και ο βαθμός ανοίγματος στο στόμα. Η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία συνιστά οι ενήλικες οδοντόβουρτσες να είναι: μήκος κεφαλής βούρτσας περίπου 2,54 - 3,18 cm, πλάτος περίπου 0,79 - 0,95 cm, τρίχες 2-4 σειρές. Ωστόσο, οι ενήλικες μπορούν επίσης να επιλέξουν μια βούρτσα μήκους 2,3 cm και πλάτους 0,8 cm.

Προαιρετική μαλακή οδοντόβουρτσα για τον γενικό πληθυσμό

Η κεφαλή της βούρτσας έχει τετράγωνη μορφή και σχήμα διαμαντιού και οι τρίχες είναι διατεταγμένες σε επίπεδο, κυματιστό ή V σχήμα και τα δόντια μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά εφόσον χρησιμοποιούνται σωστά.

Όσον αφορά τις μαλακές και σκληρές τρίχες, η οδοντόβουρτσα έχει μια μεσαία σκληρή οδοντόβουρτσα και μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Η μαλακή οδοντόβουρτσα έχει το πλεονέκτημα της μικρότερης βλάβης των δοντιών και των ούλων. Το μειονέκτημα είναι ότι η παχιά πλάκα δεν μπορεί να αφαιρεθεί τελείως και η απόδοση καθαρισμού δεν είναι αρκετά υψηλή. Αν και η μεσαία σκληρή οδοντόβουρτσα έχει καλύτερο καθαριστικό αποτέλεσμα στα δόντια, έχει επίσης μεγάλη φθορά και βλάβη στα δόντια. Όταν η δύναμη βούρτσισμα είναι πολύ ισχυρή, υπάρχει κίνδυνος να καταστραφούν τα ούλα και ακόμη και τα δόντια.