Πώς να απολυμάνετε την οδοντόβουρτσα

- Apr 16, 2019-

Στην καθημερινή ζωή, οι άνθρωποι τείνουν να βάζουν τις οδοντόβουρτσες τους στο μπάνιο, κάτι που είναι πολύ κακό για την υγεία. Το μπάνιο είναι στην πραγματικότητα το πιο ανθυγιεινό μέρος στο δωμάτιο. Επειδή κάθε φορά που η τουαλέτα ξεπλένεται, οι σταγόνες νερού θα πέσουν γύρω και τα βακτήρια θα εξαπλωθούν σε κάθε γωνία. Αυτές οι υγρές τρίχες είναι πιθανό να αφήσουν κάποια οδοντόκρεμα και συντρίμμια από το φαγητό και το μπάνιο είναι εκ νέου μολυσμένο με μεγάλο πληθυσμό βακτηρίων που αρκεί για να προκαλέσει βακτηριακή ασθένεια.

Οι προφορικοί εμπειρογνώμονες προτείνουν: να αποστειρώσετε την οδοντόβουρτσα σε αλμυρό νερό ή ξύδι για δύο λεπτά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα, στη συνέχεια να την αφαιρέσετε και να την αφήσετε να στεγνώσει σε ένα αεριζόμενο μέρος. Σε περίπτωση κρύου ή επιδημίας, θα πρέπει να το αντικαταστήσετε με μια νέα οδοντόβουρτσα.

Ως εκ τούτου, όλο και περισσότεροι χρήστες επιλέγουν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες για στοματική φροντίδα. Παρόλο που η αρχική ηλεκτρική οδοντόβουρτσα σχεδιάστηκε για άτομα με προβλήματα κίνησης χεριών, μετά από χρόνια ανάπτυξης, οι ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι κάτι περισσότερο από ηλεκτρικές εκδόσεις χειροκίνητων οδοντόβουρτσων. Μπορεί να αφαιρέσει καλύτερα την πλάκα και να ελέγξει την εμφάνιση ουλίτιδας.

IMG_5247