Η διαφορά μεταξύ μιας μαλακής οδοντόβουρτσας και μιας σκληρής οδοντόβουρτσας

- Apr 14, 2019-

Η πιο προφανής διαφορά μεταξύ των δύο τύπων οδοντόβουρτσες είναι η υφή των τριχών. Οι οδοντόβουρτσες με σκληρές τρίχες μπορούν εύκολα να βλάψουν το σμάλτο στην επιφάνεια των δοντιών. Επιπλέον, λίγη απροσεξία μπορεί επίσης να βλάψει τα ούλα. Ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται μόνο να αγοράσει μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Ωστόσο, για να απομακρύνετε τη βρωμιά από τα δόντια, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο αν χρησιμοποιείτε οδοντόβουρτσα με σκληρή τρίχα ή μαλακή οδοντόβουρτσα. Το πιο σημαντικό πράγμα όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Επιπλέον, πλύνετε καλά την οδοντόβουρτσα μετά από κάθε χρήση και αφαιρέστε την υγρασία όσο το δυνατόν περισσότερο για να την στεγνώσετε και να αποστειρωθεί.

Γιατί λοιπόν σχεδιάζετε μια οδοντόβουρτσα με σκληρή τρίχα; Ο οδοντίατρος δήλωσε: "Αυτό είναι ειδικά σχεδιασμένο για καπνιστές ή άτομα των οποίων τα δόντια είναι δύσκολο να καθαριστούν".

Ως εκ τούτου, είναι η οδοντόβουρτσα που χρησιμοποιείται για τρίχες ή μαλακά μαλλιά; Διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Θεωρητικά, η ιατρική κοινότητα δεν έχει διεξαγάγει στατιστικές και έρευνες σχετικά με την αποστείρωση των οδοντόβουρτσων και την προστασία των δοντιών, αλλά όσο γίνεται σωστή η μέθοδος του βουρτσίσματος, ο σκοπός του καθαρισμού του στόματος μπορεί να επιτευχθεί. Το βούρτσισμα γίνεται γενικά με τη μέθοδο της κάθετης βούρτσας, δηλαδή όταν το βούρτσισμα του εσωτερικού και του εξωτερικού των δοντιών, οι τρίχες και ο μακρύς άξονας των δοντιών είναι παράλληλοι, οι τρίχες κατευθύνονται στα ούλα, ασκείται πίεση και τα δόντια περιστρέφονται προς την κατεύθυνση των δοντιών. Όταν βουρτσίζετε τα δόντια, η βούρτσα βουρτσίζεται από πάνω προς τα κάτω. Βουρτσίστε από κάτω προς τα πάνω. Κατά το βούρτσισμα της αποφρακτικής επιφάνειας του δοντιού μπορεί να καθαριστεί προσεκτικά με τη μέθοδο οριζόντιας και σύντομης βούρτσας και να εφαρμοστεί μια ορισμένη πίεση έτσι ώστε το άκρο κορυφής της οδοντόβουρτσας να μπορεί να εισέλθει στο διάκενο της κοιλότητας και του αυλακιού της επιπλέουσας επιφάνειας και κινούνται οριζόντια προς την κατεύθυνση της οδοντικής αψίδας.