Τι προκαλεί τα κίτρινα δόντια;

- Oct 22, 2020-

Γερνάμε - Τα δόντια του καθενός φυσικά γίνονται όλο και πιο κίτρινα όσο μεγαλώνεις. Αρχίζουν να χάνουν τον χρωματισμό και να κερδίζουν την κιτρινωπή απόχρωση. Ανεξάρτητα από το πόσο βουρτσίζετε και νήμα κάθε μέρα με τα χρόνια τα δόντια σας θα μετατραπούν σε πιο κίτρινο χρώμα. Οι λεκέδες ξεπερνούν το λεπτό στρώμα του λευκού και εισχωρούν στο σμάλτο με τα χρόνια που δημιουργεί το κίτρινο χρώμα.

Αυτό που τρώτε και πίνετε επηρεάζει το λαμπερό σας χαμόγελο - Ένας παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τη λευκότητα των δοντιών σας είναι τα τρόφιμα που τρώτε και τα ποτά που πίνετε. Η υπερβολική κατανάλωση σόδας ποπ μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό των δοντιών σας. Η υπερβολική ποσότητα ζάχαρης φθείρει έξω από τα δόντια σας και επιτρέπει ευκολότερη χρώση. Ένας άλλος τεράστιος συνεισφέρων είναι ο καφές. Οι πότες καφέ τείνουν να έχουν πολύ πιο κίτρινα δόντια από ό, τι οι μη πότες. Η νικοτίνη στα τσιγάρα είναι επίσης ένας τεράστιος παράγοντας που προκαλεί αποχρωματισμό. Υπάρχουν τρόφιμα και ποτά που κάνουν τα δόντια σας πιο σκοτεινά, με τους χειρότερους παραβάτες να είναι το κόκκινο κρασί, τα τσιγάρα, τα ποτά σόδας, ο καφές, η σοκολάτα και τα μούρα. Αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα και ποτά και μπορείτε να εξοικονομήσετε ένα ταξίδι στον οδοντίατρο για μια διαδικασία λεύκανσης δοντιών.

Ατυχήματα - Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μόνο ένα ή δύο δόντια που είναι πολύ κίτρινα. Αυτό μπορεί να προκληθεί από βλάβη στα εσωτερικά τμήματα του δοντιού. Είναι πιθανό να πάρει τερηδόνα στη ρίζα του δοντιού που προκαλεί το δόντι να αρχίσει να αποσυντίθεται και να πεθαίνει που έχει ως αποτέλεσμα κίτρινη και ακόμη και μαύρο και καφέ γύρω από τις άκρες. Εάν συμβαίνει αυτό, συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας για να το επιδιορθώσετε, επειδή μόνο η λεύκανση των δοντιών δεν θα διορθώσει το πρόβλημά σας.