Πότε δεν πρέπει να λευκαίνετε τα δόντια σας;

- Oct 22, 2020-

Η πρώτη περίπτωση κατά την οποία δεν συνιστάται η λεύκανση των δοντιών είναι εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε ένα μωρό. Με τη λεύκανση των δοντιών σας, καταναλώνετε τοξίνες που μπορεί να μην είναι επιβλαβείς για έναν ενήλικα, αλλά θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνες για το μωρό σας. Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να λευκαίνετε τα δόντια σας, θα ήταν καλύτερο να περιμένετε έως ότου γεννήσετε ή αφού σταματήσετε να θηλάζετε.

Μια άλλη κατάσταση είναι εάν είστε νέοι. Εάν είστε κάτω των 16 ετών, η λεύκανση των δοντιών πρέπει να αποφεύγεται επειδή τα νεότερα άτομα εξακολουθούν να αναπτύσσουν κόμμι και σμάλτο. Με λεύκανση των δοντιών σας σε νεαρή ηλικία, διατρέχετε τον κίνδυνο να καταστρέψετε την ανάπτυξη των ούλων και των σμάλτων, γεγονός που θα οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα δοντιών.

Η τρίτη κατάσταση είναι εάν έχετε σκοτεινούς λεκέδες στα δόντια σας. Εάν έχετε λεκέδες στα δόντια σας που είναι μαύρα ή καφέ, η λεύκανση και η λεύκανση των δοντιών ενδέχεται να μην είναι παραγωγικά. Για καλύτερα αποτελέσματα, τα λεκιασμένα δόντια πρέπει να είναι πιο κοντά σε κιτρινωπό χρώμα από καφέ ή μαύρο. Με τη λεύκανση των μαύρων ή μαύρων λεκιασμένων δοντιών, ο σκοτεινός λεκές μπορεί να ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο.

Η τέταρτη κατάσταση είναι εάν είχατε προηγούμενα προβλήματα με τα ούλα ή το σμάλτο των δοντιών σας. Εάν τα δόντια σας είναι ήδη ευαίσθητα λόγω ενός λεπτού στρώματος σμάλτου, το πρόβλημα θα μπορούσε να επιδεινωθεί με λεύκανση των δοντιών σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακραίο επίπεδο πόνου και μπορεί να επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση.

Είναι πάντα καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν οδοντίατρο σχετικά με τη λεύκανση των δοντιών ή σε περίπτωση που θέλετε να λευκάσετε τα δόντια σας στο σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει την ετικέτα του κιτ λεύκανσης που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε και ακολουθήστε τις οδηγίες.