Ποια οδοντόβουρτσα είναι καλύτερο για σας;

- Apr 13, 2019-

Σήμερα, υπάρχουν όλο και περισσότερα είδη οδοντόβουρτσων στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το ηλεκτρικό, το μασάζ και η λεύκανση είναι εκθαμβωτικά. Κάθε οδοντόβουρτσα διαφημίζεται ως έχει μοναδικό αποτέλεσμα. Έτσι ποια οδοντόβουρτσα είναι καλύτερο για σας;

Προς το παρόν, οι άνθρωποι επιλέγουν μια οδοντόβουρτσα έχει μια παρανόηση, πιστεύουν ότι το μαλακότερο υλικό οδοντόβουρτσα, το καλύτερο, έτσι δεν είναι εύκολο να βλάψει τα ούλα. Στην πραγματικότητα, η ισχύς δεν είναι καλή όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Η βούρτσα είναι πολύ ελαφριά και τα υπολείμματα τροφίμων και τα βακτηρίδια στο στόμα δεν είναι εύκολο να καθαριστούν. Εάν η δύναμη είναι πολύ μεγάλη, τα ούλα θα υποστούν βλάβη και η ζωή της οδοντόβουρτσας θα μειωθεί. Τα περισσότερα από τα ούλα τραυματίζονται επειδή η οδοντόβουρτσα έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, και το σχήμα γίνεται ακανόνιστο, έτσι ώστε να είναι εύκολο να τρυπηθούν τα ούλα. Οι μαλακές βούρτσες είναι πιο επιρρεπείς σε παραμόρφωση, επομένως συνιστάται να μην επιλέγετε μια οδοντόβουρτσα με μαλακή τρίχα γιατί τα ούλα μας δεν είναι τόσο ευαίσθητα.

Γενικά, είναι πιο κατάλληλο να επιλέξετε μια οδοντόβουρτσα με μέση σκληρότητα και μια μικρή κεφαλή βούρτσας. Η κεφαλή της οδοντόβουρτσας πρέπει να είναι φαρδιά και στενή: οι ενήλικες γενικά δεν υπερβαίνουν τις 4 στήλες, τα παιδιά δεν υπερβαίνουν τις 3 στήλες τρίχας. μέτριο μήκος: γενικά καλύπτει 2-3 δόντια. Πρόσωπο, εύκολο να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Επιπλέον, ο χειρισμός της οδοντόβουρτσας είναι επίσης σημαντικός. Αφού κόψετε τις τρίχες, αν δεν εξομαλυνθούν, είναι εύκολο να βλάψετε το στόμα επειδή είναι πολύ απότομη.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να χάσετε την ακραία όψη του απώτατου δοντιού στην οδοντοφυΐα, δηλαδή την πλευρά κοντά στο λαιμό, η κεφαλή της οδοντόβουρτσας θα πρέπει να τοποθετηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και η κεφαλή της βούρτσας να μπορεί να πεταχτεί. Όταν καθαρίζετε τη διασταύρωση μεταξύ των δοντιών και των ούλων, χρησιμοποιήστε λίγο περισσότερη δύναμη και επαναλάβετε την 5-6 φορές στην ίδια περιοχή.